Amikor nagyméretű csempelapokkal végezzük a terasz vagy bármelyik helyiség padlójának burkolását, a csempe vibráló előnyei a hasznunkra lehetnek. Azok, akik rendszeresen csempéznek, már minden bizonnyal jól ismerik ezt a kiváló és egyedi készüléket, ami az utóbbi években kapott kiemelt figyelmet. A profi munka ugyanis csak akkor készülhet el, ha ahhoz megvan minden szükséges eszköz, ami a szakértelmet kiegészíti.

De, ha eddig képesek voltak a szakemberek dolgozni ezen termék nélkül, akkor most miért van rá olyan nagy szükség? A csempe vibráló gondoskodik a stabil tapadásról és alkalmazásával megelőzhetők olyan kezdő hibák, mint a kopogó vagy rosszabb esetben felváló járólap. Mindenképpen megéri kicsit közelebbről megismernünk ezt a készüléket, illetve elsajátítanunk annak az alkalmazást!

A csempe vibráló előnyei magukért beszélnek

A csempe vibráló többféle kivitelben érhető el. Legyen az a TLS-PA01-1, TLS-PV07L-2, TLS-V12-2, TLS-V10-1 vagy éppen a TLS-V11-2, alapvetően mindegyik ugyanazzal a fő funkcióval rendelkezik. A különbség legfeljebb a csempe megfogására használatos tapadókorong méretében vagy az akkumulátor számában és teljesítményében tér el egymástól.

Mindegyik kivitel több fokozattal rendelkezik, ezért a munkálatok során tetszés szerint választható a kibocsájtott frekvenciatartomány annak függvényében, hogy mekkora teljesítményre van szükség. Egyszerűen bármelyik csempe vibráló előnyei azt biztosítják, hogy a tökéletes padló kialakítása garantált lesz. De pontosan miként is történik a készülékek bevetése és miért annyira fontos ez?

Ezért legyenek kiaknázva a csempe vibráló előnyei!

Régen azért sem volt annyira fontos a csempe vibráló megléte, mert többnyire csak kisebb és közepes méretű járólapok léteztek a kereskedelemben. Amikor viszont már megjelentek az 50×50 cm-es és annál nagyobb változatok, akkor be kellett látni, hogy azok fektetésénél korántsem elég a ragasztó elegyengetéséhez mindösszesen a tenyérrel vagy gumikalapáccsal való ütögetés. Hiába történik meg az alap mellett a csempék hátoldalának is a megkenése ragasztóval, azok közé könnyen szorulhat levegő.

A tökéletlen tapadás pedig esélyt ad a nedvesség beszivárgásának, a kopogás kialakulásának és ebből adódóan az esetleges repedéseknek, vagy felválásnak. A csempe vibráló azonban garantálja, hogy az összes légbuborék kiszorításra kerül a burkolóelemek és az alap közül. Ennek végeredménye pedig, a valóban tartós és teljesen vízszintben kialakítható felszín.

Miként használható a csempe vibráló?

Ahhoz, hogy a csempe vibráló előnyei tényleg ki legyenek aknázva szerencsére nincs szükség komoly tapasztalatra, mert elég néhány alapvető szabály betartása. A készülékek könnyen belesimulnak a tenyerünkbe. Van rajtuk egy fogó, amit meghúzva vákuumot képez a tapadókorong. Így ragadható meg a lap. Amint ez megtörtént, az máris helyére illeszthető, és indulhat a vibrálás.

Általában 6 frekvenciatartomány közül lehet választani. Érdemes az alacsonyabbtól haladni a magasabb fokozzatok felé és végigmozgatni a készüléket a burkolóelem teljes felületén, középről haladva kifele. Csak ennyit kell tennünk és a csempe vibráló előnyei nem maradnak el.