Ma már az egészen kicsiknek is sokféle járgányt lehet kapni. Tricikli, kismotor, elektromos kisautó és még számos különböző kialakítású két-, három- és négykerekű. Azonban, ha nem tudunk egy külön garázst fenntartani ezeknek és csak egyet szeretnénk megvásárolni, ami minden szempontból előnyös, akkor a bababicikli mellett tegyük le a voksunkat!

Ez nemcsak szép és mutatós, hanem rendkívül praktikus is, ráadásul kiemelkedő fejlesztő hatással bír a kicsikre. A pedál nélküli kialakításának és a kicsi súlyának hála, a bababicikli már 1,5 éves kortól használható, így nem kell sokáig várni, hogy a lurkó betekintést nyerhessen a biciklizés világába.

Sőt, még mi fogunk csodálkozni, hogy milyen gyorsan ráéreznek a lábbal hajtás művészetére, hiszen ez a technika sokkal egyszerűbb számukra, mint a pedálozás. Az utóbbihoz el kell érniük egy bizonyos mozgásfejlődési szintet, de a bababiciklihez gyakorlatilag elég stabilan állni és járni. Ráadásul erről sokkal könnyebb lesz majd átszokni a hagyományos bicajra, így már ezért is érdemes ezt választani első járgánynak.