Az egyik legrégebbi technológia a protézis, ami lehet teljes vagy részleges. Az efféle fogpótlás egyik legnagyobb előnye, hogy pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető és nincs hosszú gyógyulási idő a behelyezése után. A protézist precíz lenyomatvételi eljárással állítják elő a fogtechnikai laborban, így az tökéletesen illeszkedik és nem lesz zavaró tényező rágás közben.

Kombinált variációt is rendelhet, illetve készíttethet, ami rögzített hídból és kivehető elemekből tevődik össze. A hídon horgonyelemek kapnak helyet, amelyekhez a protézis könnyen csatlakoztatható.


A fogpótlás rendkívül fontos a meglévő fogak egészségének megőrzéséhez. Tudni kell, hogy a hiány miatt megváltozik a rágócsontok illeszkedése. Torlódhatnak, ami a későbbiekben az íny károsodásához és az arc beeséséhez vezethet.

A napjainkban igényelhető többféle anyag és rögzítési módszer között biztosan Ön is megtalálja azt, ami a leginkább megfelel az elvárásinak. A fogpótlás kivitelezését követően, jelentős mértékben javul az életminőség, szóval nem érdemes halogatni.