Régen ciki volt, most már trendinek számít. Érdekes, hogy miként válhat egy fogászati eszköz divatossá, de úgy tűnik, hogy most hódít a fogszabályzó. Amennyiben nem megfelelő a harapásunk, vagy esztétikailag nem túl szépek a fogaink, a fogszabályozás segíthet. Szerencsére mára már belátták az emberek, hogy egyáltalán nem kell kínosan érezni magukat, hogyha fogszabályzót viselnek. Az eredmény minden esetben nagyszerű lesz.

Sajnos nagyon sok esetben alakul ki szabálytalan fogsor, ám ezen sohasem késő segíteni fogszabályzó felhelyezésével. A fogorvos felhelyezi a megfelelő kialakítású fogszabályzót és már nem is lesz másra szükség, mint türelemre és kitartásra. Nem lehet biztosan megállapítani előre, hogy mennyi ideig kell viselnünk, hiszen ameddig a fogak a helyükre kerülnek az egy nagyon lassú folyamat. Minden ember egy másik eset. A fogsor rendezettsége nemcsak esztétikai okokból fontos. Hogyha rosszul helyezkednek el a fogaink, akkor előfordulhat, hogy nehezebb lesz a tisztántartásuk, ami fogszuvasodáshoz vezethet.

A fogzománc könnyen sérülhet abban az esetben, ha két fog egymáshoz feszül. Még az is megtörténhet, hogy az egyik elreped, majd eltörik. A fogszabályzó azonban szép lassan elrendezi a fogsort és a megfelelő pozícióba fognak kerülni a fogaink. Ehhez arra van szükség, hogy visszajárjunk a fogorvoshoz, hogy állítson a fogszabályzón. Így szép lassan remek eredmények érhetőek el és nemsokára tökéletes lesz a mosolyunk.

Amikor a doki állít a fogszabályzón, akkor előfordulhat némi fájdalom, hiszen a fogaink elkezdenek feszülni, de ez általában hamar elmúlik. Ilyenkor általában nem árt bevenni egy fájdalomcsillapítót, de ez nem minden esetben indokolt. Most már a fogszabályzók is sokkal modernebbek, mint néhány évvel ezelőtt. Többféle szín közül választhatunk és egy idő után már észrevehetetlenek lesznek, mivel mi és környezetünk is megszokja. Amikor a fogorvos végre leveszi a fogszabályzót, biztosan elégedetten nézünk majd a tükörbe és társaságban is szívesebben fogunk mosolyogni.