Ha nagyobb teljesítményű berendezésre váltja a régit, akkor engedélyre lesz szüksége ahhoz, hogy üzembe helyezhesse. A gázkészülék csere szakmai tudást igényel minden esetben. Mielőtt sort kerítene a vásárlásra, jó, hogyha kikéri egy hozzáértő személy véleményét, aki mindenben segíthet Önnek.

Olyan szerelőt válasszon, aki van jogosultsága erre a feladatra, mivel a szükséges iratok beszerzését is megoldhatja! Ezáltal nem kell egyik intézményből a másikba menni ahhoz, hogy felhatalmazást kapjon. A mester minden fontos teendőt a szabályoknak megfelelően végez. A gázkészülék csere alkalmával a szerelő átnézi a már meglévő csöveket, illetve a kémény állapotát is.

Mivel ez egy felelősségteljes munkakör, így mindenképpen oda kell figyelni a dolgokra. Minden alkalommal garanciát vállal a munkájára, így ha a későbbiekben valamilyen probléma alakul ki, akkor azonnal megoldja azt. A gázkészülék csere után érdemes egy szénmonoxid mérőt elhelyezni a biztonság érdekében. Így ha az érték változik, akkor a műszer érzékelni fogja azt.