Bármilyen munka során a leglényegesebb, hogy az összes munkatárs abszolút biztonságban legyen. Mint minden termék, a gurulós állványok is csak akkor használhatóak biztonságosan, ha bizonyos szabályozásokat maximálisan betartunk.

Ehhez ismernünk kell, hogy milyen típusú szerkezetek léteznek és ezek közül melyiket milyen terepen lehet használni. Közös pont azonban, hogy akkor a legideálisabb használni ezeket a berendezéseket, ha a talaj egyenletes és egyenes.

Amennyiben ez nem kivitelezhető, akkor a gurulós állványok között olyanok is megtalálhatóak, amelyek saját fékező rendszerrel vannak ellátva, megakadályozva az elmozdulást. Ezt megerősíthetjük további súlyokkal, fali rögzítésekkel és ékekkel is, hogy abszolút biztonságos legyen.

Fontos tudni azt is, hogy a termék ki lesz-e téve a különböző környezeti hatásoknak, ugyanis ez esetben a csúszásgátló letétele is szükséges lehet, hogy még a nedves felületen se legyen csúszásveszélyes. A gurulós állványok kínálata végtelen, így érdemes a fenti oldal üzemeltetőihez fordulni.