A legtöbben szívesen ringatjuk magunkat abba a tévhitbe, hogy a csapvíz a párját ritkítja, már ami a tisztaságot és a frissességet illeti. Abból indulunk ki ugyanis, hogy a vízműveknek kötelességük elvégezni a higiéniás eljárásokat, ami tulajdonképpen igaz is, csak nem maradéktalanul. Nem jelenthetjük ki a hálózati vízszűrő hiányában, hogy a háztartásunkban a csapvíz makulátlanul tiszta, hiszen a csapból folyó folyadék bizonyítottan tartalmaz klórt és egyéb szerves anyagokat.

Ezek az anyagok nem tesznek jót hosszútávon az egészségünknek, így a kellő lépések halogatása nemcsak indokolatlan, de egyenesen veszélyes is. Manapság már szerencsére a boltok polcain számos olyan minőségi kialakítást élvező modern egység található, ami a háztartásban lévő víznek a megtisztítását hivatott szolgálni.

Ha biztosra akarunk menni, olyan egységgel térjünk haza a vásárlásból, ami az egész rendszert lefedi, mint például az amerikai fejlesztésű és gyártású Aquasana hálózati vízszűrő készülék, így biztosítva be magunkat hosszú évekre előre.