Olyan térségben élünk, ahol nyáron hűteni, télen pedig fűteni kell. Ez utóbbi célra napjainkban leggyakrabban központi fűtés, illetve gáz alkalmazására kerül sor, de sok helyen előfordul az is, hogy kandallót, sparheltet vetnek be a hideg ellen. Ilyenkor van szükség a hamuporszívó napi szintű használatára, mivel a lakásban, házban történő tűzrakás során az égési melléktermékek, minden elővigyázatosság ellenére szétszóródhatnak.

Össze is lehet söpörni, de ilyenkor a por szétszáll és letelepszik minden felületen. A hamuporszívó egyszerűen működik, legnagyobb előnye, hogy tiszta megoldást nyújt. Beépített kerekekkel rendelkezik, ennek köszönhetően nem karcolja meg a padlót. Működtetéséhez természetesen szükség van a gépezet elektromos hálózatba való csatlakoztatásához.

Szűrőrendszere a korszerű technológiai megoldásnak hála, megbízhatóan tartja vissza a finom szálló port, így a lakás levegője tiszta marad. A széles kereskedelmi kínálat révén, minden felhasználó könnyedén megtalálhatja a legmegfelelőbb hamuporszívó készüléket, akár boltokban, akár a mindinkább népszerűvé váló webáruházak szolgáltatásai segítségével.

Az év háromnegyed évében a vidékünkön fűteni kell a lakó- és munkatereket, a hűvös időjárási viszonyok miatt. Erre a célra igen alkalmas az edilkamin vízteres kandalló is, aminek az a különlegessége, hogy van benne egy víztartály, amelyben a lángok felmelegítik a vizet.

Amennyiben ezt központi fűtésrendszerre kötik, egy egész épület melegítése ellátható az alkalmazásával, valamint egyéb kiegészítők megvásárlásával és bekötésével az edilkamin vízteres kandalló használati meleg vizet is elő tud állítani. Ez a készülék a hasznossága és költséghatékonysága mellett, a lakások díszeként is megállja a helyét. Nagy térfogatú vízköpenyes hőcserélője mellett, rendelkezik a füstgyűjtőben található beépített változattal is.

A kereskedelmi kínálatban sokféle modell megtalálható, hosszú távú befektetésként azonban érdemes korszerű változatot beépíteni, ugyanis ezek a berendezések kisebb helyen elférnek és zárt a légterük, ami azért fontos, mert így nem a helyiség levegőjét használják az égési folyamat során. A modern edilkamin vízteres kandalló szabályozható és hosszú folytonégési időt garantál.