A válaszfalak, támfalak, rézsűk vagy barázdák mind bizonyos területek elválasztására, elszigetelésére szolgálnak. A saját területünket, földjeinket felosztjuk, és azok határait megjelöljük. A felosztás lehet jogi alapú vagy saját döntés alapján.

A lényeg, hogy kerítés válasszon el minden területet egymástól. Anyagát tekintve is többféle megoldás közül választhatunk. Az ókorban jellemzően kőből építettek minden falat vagy kerítést. Ma már inkább téglából és betonból szokás építkezni, de a fa és a fém is rendkívül népszerű.

A különböző előre gyártott kerítés elemek nagyon hatékony és gyors építést tesznek lehetővé. Ezen felül gazdaságos és szép is ez a megoldás. Aki manapság szeretné telkét bekeríteni, akár utcafronton újat építeni, vagy a kertet körbeépíteni, választhat akár élő kerítést is.

A sövény nagyon praktikus. Egyszerre természetes, jó hangszigetelő, bármekkorára növeszthetjük és természetes. A sövény kerítés ideális utcai telepítésre vagy a telken belüli térelválasztásra is. Bármilyen kerítést építünk, a lényeg, hogy minél tovább szolgáljon bennünket és szép maradjon.