A horgászat gyakran időigényes tevékenység, ezért igazán jó szolgálatot tesz egy professzionális horgász szék megléte, hiszen ilyen módon kényelmesen lehet ülni a vízparton. A centrumzoo.hu webáruházban minden fellelhető, amire csak szükség lehet a horgászat és sok más jellegű tevékenység során, mint amilyen a kertészkedés, az állattenyésztés, a ruházat vagy épp az akvarisztika. A horgász szék is  alapfelszerelésnek számít, a botok és az orsók, a szákok, a horgok és a csalik mellett. A modern horgász szék gyártásakor nagy figyelmet szentelnek arra, hogy a szék ne csak a kényelmet szolgálja, hanem járuljon hozzá a hatékony halfogáshoz is. A webshopban olyan széles körben elismert vállalatok horgász szék modellejei állnak az érdeklődők rendelkezésére, mint amilyenek a Carp, a Cormoran, az Alvid, az Abu Garcia, a Delphin, a DAM, a Daiwa, az Energo Team, az Eurostar, a Fox, a Haldorádó, a Korum, a Marshal, a Mikado, a Prologic, a Preston, a Shakespeare, a Trakker, a Zebco és még sok más. A szék kiválasztásakor az alap paraméter az ülőalkalmatosság teherbírása és a kialakítása, ami igen eltérő lehet modellenként. A jó horgász szék lába speciális, el van látva papucsokkal, így puhább, sáros talajon sem süllyed be. 

A feeder bottartó székre hozzájárul a sikeres halfogáshoz

A speciális kialakítású feeder bottartó székre nemcsak a kényelmes ülés miatt van szükség horgászat közben, hanem hozzájárul a sikeres halfogáshoz is. A vízparti kényelem természetesen igen fontos, hiszen a horgászás általában időigényes feladat és ezt nem lehet végigcsinálni komfortosan egy hagyományos kisszéken ülve. A feeder bottartó székre előnye a klasszikus típusokkal szemben az, hogy a kialakításának köszönhetően könnyedén elhelyezhetőek és folyamatosan használhatóak a segítségével a feeder botok. A feeder bottartó székre fellelhető többféle változatban, méretben, teherbírásban a centrumzoo.hu webáruházban, itt mindenki meg fogja találni a számítását, nemcsak a horgászszékek, hanem sok más felszerelés és kellék terén is. A feeder bottartó székre kiválasztásánál is, akárcsak az egyszerűbb változatoknál, igen fontos paraméter a teherbírás, nem mindegy ugyanis, hogy a horgász 60 kg vagy éppen ennek a duplája. A gyengébb szerkezetű konstrukciók kevesebbe kerülnek, de ajánlott komolyabbat beszerezni, hiszen sosem lehet tudni, hogy ki fogja használni. A Carp Zoom feeder bottartó székre el van látva kartámasszal és párnázással, az acélból készült váza nagy teherbírású, a kialakítása ergonomikus és dönthető talpakkal van felszerelve, így optimális választás. 

A horgászláda praktikus kellék, amiben rendszerezetten tárolható minden apróbb kellék

A sporthorgász alapfelszerelés részét képezik a botok, a csalik, az orsók, de jól jön egy horgászláda is, amiben el lehet helyezni a felszerelés apróbb elemeit. Ezek a vízálló, hordozható dobozok nem egyszerű ládák, hanem el vannak látva különféle rekeszekkel, fiókokkal, külső rögzítőkkel is, így a bennük tárolt holmi precízen szortírozható és mindig kéznél lesz. Számos korszerű horgászláda található napjaink kereskedelmi kínálatában, olyan neves sporthorgászati cikket gyártó vállalatoktól, mint amilyen a Carp Zoom, a Cormoran, a Delphin, a Fishing Box, a Meiho, a Nevis, a Plano, a Water Queen és a Zebco. A modern horgászláda modellek jellegzetessége, hogy jó szolgálatot tesznek akár versenyek, akár a hétköznapi horgászatok alatt is, hiszen minden egy helyen található meg. A beszerzésével a hordoznivaló tárolók, táskák mennyisége lecsökkenthető. A horgászláda tartalma könnyedén rendszerezhető, külön-külön rekeszbe kerülnek a horgok, a bojlik, a csalik, de van hely benne a horgászkéseknek, a zsinóroknak és más szükséges kellékeknek is. A profi horgászláda ergonomikus fogantyúval is fel van szerelve, ennek köszönhetően a speciális tároló könnyen szállítható és gyorsan áthelyezhető az egyik helyről a másikra. 

A szerelékes táska lehetővé teszi az apróbb horgászcuccok rendszerezését és szállítását

A horgászláda speciális fajtája a szerelékes táska, amiben a már előre elkészített szerelékek is tárolhatóak, akárcsak az új szerelékek elemei. A horgászládák megléte mindenképp emeli a horgászat minőségét, hiszen ezekben a vízálló tárolókban és szállítókban elhelyezhetőek az apróbb kellékek, mégpedig külön-külön rekeszekben, fiókokban. A szerelékes táska meglétének köszönhetően, nem kell az időt vesztegetni halfogás közben azzal, hogy egy táskában turkálva kell keresgélni az apróbb elemeket, mert ebben a ládában mindennek megvan a saját helye. Természetesen alapfeltétel a szerelékes táska esetében is az, hogy a horgász a megfelelő helyre tegye be az egyes darabokat, mivel ha a horgok közé berakja például a kedvenc bojliját, később már nehezen fogja megtalálni, ha az nincs a helyén. A szerelékes táska számos méretben, kialakításban és kivitelben várja az érdeklődőket a centrumzoo.hu webáruházban is, kizárólag minőségi termékeket előállító gyártóktól. A rendeltetésszerű használat mellett, ezek a minőségi, masszív szerelékes táska modellek igen időtállóak lesznek, a tisztításuk és karbantartásuk egyszerű, de időnként esedékes, hiszen a szabadban, a vízparton történik a felhasználásuk, így óhatatlanul kerül rájuk szennyeződés.