Manapság sok a túlsúlyos személy és közülük jó néhányan önhibájukból szedték fel a zavaró plusz kilókat, azonban van pár eset, amikor egy betegség a hízás okozója. Például a pajzsmirigy alulműködés miatt, nagyon hamar tud gyarapodni a zsírréteg és még a fogyást is megnehezíti.

Tehát, ha szeretne leadni a súlyából, de már többféle módszerrel sem sikerült, akkor érdemes kivizsgáltatni a pajzsmirigy működését, mert lehet, hogy az a ludas az eredménytelenek a próbálkozásai során. Abban az esetben, ha ez áll a probléma mögött, akkor speciális diétát kell tartania és intenzív edzésnek is alá kell vetnie magát, de a helyzet súlyosságától függően, gyógyszerekre is szüksége lehet.

Ugyanakkor fontos, hogy minél hamarabb kiderüljön, ha a pajzsmiriggyel van a gond, mert az egyéb tüneteket is hozhat magával. Összeköttetésben van az összes többi hormontermelő szervvel, így az egész hormonháztartás felborulhat, ha a pajzsmirigy nem kerül időben kezelésre. Nőgyógyászati problémák, hajhullás, bőrszárazság és a köröm töredezése, fejfájás, általános rossz közérzet is jelentkezhet, így gyorsan lépni kell.