A menstruáció időszak minden nő szervezetét megviseli, de vannak, akiket különösen rosszul érint. Ők a PMS szindróma tüneteitől szenvednek, amelyek már a ciklus előtt, akár egy-két héttel is jelentkezhetnek és eltarthat egészen addig, amíg a vérzés eláll. Az ezzel járó hangulatingadozásokat gyakran hisztinek tudják be, holott már bizonyított tény, hogy a PMS szindróma van ilyen hatással a hölgyekre.

Persze ez nem mentség semmire, nem lehet emiatt bármit csinálni és az emberek sem fogják elnézni a kitöréseket, de jó tisztában lenni azzal, hogy ilyen létezik. Továbbá, ha a nők is elfogadják és tudnak róla, hogy a PMS szindróma „szórakozik velük‟, akkor tehetnek ellene.

Ugyanis helyes táplálkozással, testmozgással, vitaminkészítményekkel és meditációval mérsékelhetőek a tünetek, így a külvilágnak nem is kell tudni erről a problémáról. A PMS szindróma ugyanolyan betegség, mint a többi, tehát igyekezni kell a kezelésére, enyhítésére és sajnos meg kell tanulni együtt élni vele. Azonban, ha nem hagyja, akkor nem fog kihatni az életére.