A programozás a mai modern világ nagyon fontos része, így nem csoda, hogy egyre többen szeretnék megtanulni a fortélyait. Ráadásul most már egy sokkal érdekesebb és látványosabb módja is van az ismeretek elsajátításának, mint a könyv felett való üldögélés, ezért még népszerűbbé vált a dolog.

A programozható robot kicsiket és nagyokat egyaránt bevezet eme izgalmas és érdekfeszítő világba, hiszen többféle nehézségi szintet is biztosít. Egyébként nem biztos, hogy a gyerekeknek egyáltalán szükségük van a könnyített módra, hiszen ők már valahogy azzal a készséggel születnek meg, hogy értenek a modern kütyükhöz, így a programozható robot sem okoz nekik különösebb fejtörést.

Sokszor a szülők csak ámuldoznak, hogy a lurkók miket alkotnak a programozható robot segítségével, míg ők még csak a leírást olvasgatják és próbálják megérteni a működését. Ez a mai, rohamos tempóban fejlődő világ és a generációs különbségek szépsége. A felnőtteknek pedig meg kell adni azt az esélyt a gyerekeiknek, hogy lépést tarthassanak a technológiai újításokkal, akár a programozható robot révén is!