POS terminál
POS terminál

Az állandó munka mellett, rendszeres időközönként érdemes gondolni a feltöltődésre, kikapcsolódásra is. Ehhez először muszáj megteremteni a feltételeket, aminek több módja létezik. A rekreációt nemcsak odahaza, a kényelmes ágyban végezheti el valaki, hanem különféle környezetben is. Ez viszont többnyire pénzbe kerül. Ilyen például egy állatkerti látogatás vagy cukrászda, vendéglő felkeresése. Szerencsére, már léteznek olyan béren kívüli, úgynevezett Cafeteria rendszeren belüli juttatások, amik sok helyzetben kihasználhatóak.

A Széchenyi Pihenő, vagy rövidített változatban SZÉP kártya 2010-óta lett nagy divat. A munkáltatók fizetnek be erre bizonyos pénzintézményeknél a dolgozóiknak. Az összegeket kártyán keresztül lehet felhasználni különféle szolgáltatások igénybevételére. Ezek lehetnek szálláshelyek, üdülők, rekreációs és szabadidős tevékenységek, valamint vendéglátó egységek.

Az OTP, a K&H és az MKB bankok foglalkoznak a SZÉP kártya kibocsájtásával, ezért ezekkel kell szerződést kötni, ha egy cég elfogadóhelyé szeretne válni. Mivel kártyáról van szó, ezért elengedhetetlen a bankkártya terminál beszerzése a tranzakciók végrehajtásához. Itt lép képbe a Novopayment. Könnyen SZÉP kártya elfogadóhellyé válhatsz, ha ilyen POS terminált igényelsz. Bár szükség van néhány egyedi beállításra, valamint a bankok felé is meg kell adni a készülék pontos adatait, de ezt követően az elfogadás egyszerűen történik. Ami jó hír, hogy a terminálok ugyanúgy megfelelnek bármilyen más kártya elfogadására, így nincs szükség külön eszközre, ami csak bonyolítaná a műveletet.

Amire megéri figyelni, hogy muszáj mindhárom fent említett bankkal szerződést kötni, mivel nem tudható előre, hogy a vásárló számlája pontosan hol található. A széleskörű kiszolgálás ugyanakkor növelni fogja a kedveltséget és ezzel együtt a bevételeket. Nincs tehát más dolgod, mint kiválasztani azt a POS terminált, amelyik a leginkább megfelel az igényednek. Kompakt kialakítású, kézbe simuló, nyomógombos vagy érintőképernyős, vezetékes vagy akkumulátoros típusok egyaránt elérhetőek.