Ez a termék rengetegféle színben és mintázatban kapható. A tapéta fellendítheti az unalmassá vált falakat, illetve helyiségeket. Hatalmas pozitívuma, hogy melegebbnek érzi azt a felületet, amelyikre rá van helyezve. Nem nevezhető sérülékenynek. Léteznek olyan típusok is, amelyek hőszigetelő tulajdonsággal bírnak.

Gyakran alkalmazzák olyan falakra, amelyek nem túl egyenesek. Ezeken a helyeken a tapéta az egyik legjobb megoldás. A festéssel ugyanis a hibákat nagyon nehéz eltüntetni.

A felragasztásával nagyon gyorsan lehet haladni, ez szintén óriási előnye. Ha megunta, akkor könnyedén eltávolíthatja és kicserélheti másfajta mintára, hogy az otthonát felfrissítse. Érdemes belőle valamennyivel többet vásárolni. Ez azért fontos, mert ha valamilyen okból kifolyólag megsérül, akkor tudja majd pótolni.

Ebben az esetben nem az egész falat kell javítani, hanem elegendő csak egyetlen csíkot lehúzni és egy újat felragasztani a helyére. A tapéta jól mutat a szoba egyetlen falán is, ha nem szeretné az egész szobát dekorálni vele.