A napelemekkel kapcsolatban rengeteg kérdéssel fordulnak hozzánk az érdeklődők, potenciális vevők. Az előnyökön és telepítési lehetőségeken kívül, a 20 kW napelem rendszer ár az egyik legkeresettebb téma. A premiumnapelem.hu oldalunkon kötelességünknek érezzük pontosan tisztázni ezt, rávilágítva arra, hogy mitől is függnek a költségek. Nem nagy meglepetésre, első helyen van a gyártás. Az alapanyag gyártási ára akár 85%-át is kiteheti a végső összegnek.

Természetesen az sem mindegy, hogy milyen technológiával gyártják a napelemeket. A 20 kW napelem rendszer ár függ az inverter minőségétől is. Egyes esetekben tökéletesen beválik egy kisebb teljesítményre képes változat, míg sok helyen csak a nagyobb, drágább modell jöhet szóba. Szakembereink szerint, a napelemen és az inverteren sem szabad spórolni, hiszen ezen alkatrészek garantálják a hosszú élettartamot és hatékonyságot. A 20 kW napelem rendszer ár milyenségére kihat a tartószerkezet és a kábelek minősége egyaránt.

A strapabíró és magas teljesítményt nyújtó szerkezetnek szüksége van színvonalas tartószerkezetre és vezetékekre. Végezetül ott van még a tervezés és telepítés. Mielőtt az építés kezdetét vehetné, a szakemberek alaposan felmérik a terepet és a tetőszerkezetet. Csak így kapható meg, hogy mi mennyibe kerül majd. A termékek forgalmazása és kiépítésén kívül, a konzorciumi partnerünk támogatásával egyéb projekteken is részt vehettünk. Az Óbudai Egyetemmel közösen létrehoztunk egy nemzetközi szinten is egyedülálló eszközt, a Solar Carportot, ami egy elektromos autótöltő.

Azon kívül, hogy az energiát napelemek garantálják, ez egy újrahasznosított akkuban kerül tárolásra. A konzorciumi partnerünk mellett, az Európai Unió szervezetének, az EIT Urban Mobility-nek a támogatásának is örülhettünk. A projekt során a felsőoktatási intézmény hallgatói is jól jártak, hiszen gyakorlati és szakmai tapasztalatot szereztek. A konzorciumi partnerünk segítségével a Solar Carport 4 hónap leforgása alatt kész lett, 30 millió forintos EU támogatással. A beruházást már a kezdetektől fogva támogatta az Óbudai Egyetem kancellárja.