A kültéri bútorok, kerítések, korlátok állandóan ki vannak téve az időjárási tényezőknek. A faanyag megfelelő és rendszeres kezelés nélkül hamar veszít szépségéből, elöregszik, összeszárad, berepedezik, gombásodik és elszíneződik. Azonban megfelelő kezelés és karbantartás melett hosszútávon megőrzi természetes szépségét.

A védelemhez bevonatréteget kell képezni a fa felületén, amit a különböző lazúrok használatával érhetünk el. Attól függően, hogy milyen fára szánjuk, funkcióját tekintve használható a vékony lazúr és a vastag lazúr. A vékony lazúr a fa pórusaiba beszívódva védi a szerkezetét, emellett vékony réteget képezve a felületen többszöri átfestés után sem repedezik meg vagy hólyagosodik fel.

A vékony lazúr kiváló UV védelmet biztosít, míg a rugalmas réteg a felület változásai esetén sem repedezik meg, követni tudja a fa mozgását. A vékony lazúr oldószeres és vizes bázisú változatban is kapható, tökéletes megoldás a nem mérettartó fa tárgyak kezelésére, fontos azonban a kezelés előtt a megfelelő előkészítés.