Vendégek bárkihez, bármikor betoppanhatnak, olyanok is, akik éjszakára is maradnak. Mivel külön vendégszobával nem mindenki rendelkezik, jó ha akad egy praktikus ággyá alakítható kanapé.

Sokan a nappaliba olyan kanapét vásárolnak, ami nem kihúzható. Ezt főleg abból a megfontolásból teszik, hogy olcsóbb, mint a kihúzható változat. Ennek a hátránya viszont az, hogy csak ülőalkalmatosságként használható, ágynak nem. Aki nem rendelkezik elegendő szobával vagy ággyal, annak sokkal célszerűbb ágyazható kanapét vásárolni. Az ággyá alakítható kanapé természetesen nemcsak a vendégek fogadása miatt nagyon hasznos. Aki garzonlakásban él, az általában helyszűkével küszködik.

Egy francia ágynak nem igazán van helye itt, hiszen nem összecsukható, egyáltalán nem praktikus. Az ággyá alakítható kanapé ezzel szemben nagyon jól jön a kisebb lakásokban, gyerekszobákban, nappalikban. A mobell.hu webáruház gazdag választékkal rendelkezik a modern, minőségi kanapékból, amelyek nemcsak jól mutatnak, de nagyon kényelmesek is.