Minden építkezés, felújítás vagy akár beltéri festés, vakolás megköveteli a magasban történő munkavégzést. A balesetek elkerülése érdekében, nem mindig alkalmas a létra használata.

Ezért fontos az alu állvány használata, hiszen ennek több előnye is van, ami a hatékony és biztonságos építkezést elősegíti. A könnyű vázszerkezetének köszönhetően, nem okoz gondot a rendszer mozgatása, szállítása és az összeszerelés is sokkal gyorsabb. Tehát költség szempontjából igen hatékonynak nevezhető az alu állványt. Továbbá ugyanolyan merevséget biztosít, mint a keményebb társa. A biztonság ebben az esetben is elsődleges, tehát megfelelő korlátokkal és heveder csatlakozási lehetőségekkel rendelkezik.

Szerkezete könnyen variálható modulokból tevődik össze, ami rendkívüli rugalmasságot biztosít, így bármilyen terepre és helyre könnyen felállítható. Az alu állvány létraként is használható, ha csak néhány elemet használunk. A barkacsland.hu webáruházban bővebb információt is találhat a különböző állványozási technikákról.