Ha valaki kezdő ebben a dologban, akkor nem érdemes rögtön bonyolult mintát választania, inkább olyan mellet kell voksolnia, ami egyszerű és nem tartalmaz sok díszítést. Az amigurumi fonal többféle lehet. A figurákat készítheti pamut, akril, gyapjú, valamint különféle növényi rostokat tartalmazó anyagok segítségével.

Az akril nem rossz döntés. Ennek a dolognak számos oka van. Először is az, hogy nem kerül sokba. Emellett számtalan színben kapható, jó tartást ad a figurának és mosógépben is mosható. Az amigurumi fonal drágább variációival is bátran kísérletezhet, hiszen egy figura elkészítésekor még egy gombolyag sem fog elfogyni.

Szóval a drágább típusok vásárlása esetén is pénztárcabarát áron megúszhatja. Gyakran választják a pamutot is, hiszen rendkívül erős, strapabíró és nem bolyhosodik. Az amigurumi fonal pamut típusa természetes anyag, ami szintén előny, mivel általában kisgyermekeknek készítik ezeket a játékokat. Döntse el, hogy milyen változatot szeretne használni! Kézimunkájával biztosan örömet fog okozni.