Biztonsági és műszaki szempontból sem mindegy, hogy milyen abroncs kerül az autóra. Ha még soha nem választott, vagy azt sem tudja, hogy hol kezdjen neki az autógumi keresésnek, itt megtalálhatja az első lépést.

A gumidirekt.hu segít abban, hogy kiválasszuk a tökéletes abroncsot, azonban ha az itt olvasottak alapján sem vagyunk biztosak, akkor kérjük nyugodtan a szakember tanácsát! Fontos, hogy a megfelelő méret kerüljön kiválasztásra és addig semmiképp ne cseréljük le a téli gumikat, ameddig a hőmérséklet nem emelkedik 7°C fok fölé.

Vehetünk egy teljesen új szettet, hiszen a Gumidirekt alaposan felszerelkezett jobbnál-jobb abroncsokkal. A Continental-tól elkzedve a Dunlop-on át egészen a Hankook-ig minden megtalálható, kivéve a silány kínai gumikat, amelyek életveszélyes lehet a közlekedés, mert olyan rossz keveréket használnak az elkészítésüknél.

Olcsók, ám hamar kopnak és nem elég hatékonyak egy nagyobb fékezéskor. Felszerelhetjük a tavalyi gumikat is, abban az esetben, ha azok nem túl kopottak!