A házasság egyedülálló pillanat az életben, ezért kifogástalanul kell megünnepelni. A menyasszonynak és a vőlegénynek jólesik ebben az időszakban a bátorítás, segítség. Általában a hagyományos esküvői ajándék a készpénz, de sokszor a boríték mellett személyre szabott meglepetés is várhat az ifjú párra.

Ez természetesen függ az esemény témájától és a fiatalok személyiségétől. Az egzotikus országokban töltött vakációtól kezdve, a háztartási gépekig és a képkeretektől a személyre szabott bögrékig minden megengedett. Napjaink minőségi tervezése és kivitelezése révén, több száz esküvői ajándék közül lehet kiválasztani az ideálist.

Sokszor ezek a dolgok nemcsak értéket, hanem érzéseket is közvetítenek. Nem utolsósorban pedig az sem mindegy, hogy milyen rangban veszünk részt az ünnepségen, hiszen egy távoli ismerős, nem ugyanolyan mértékű hozzájárulással kell támogassa a fiatal házasokat, mint a rokonok vagy örömszülők. Az optimálisan kiválasztott esküvői ajándék tükrözi az odafigyelést, szeretettel töltve meg a szíveket.