Sokaknak volt szerencséjük megtapasztalni, hogy miként kötik be az internetet a lakásba. Nos, a legtöbb feladatot a kiküldött szakértő intézi, aki meghosszabbítja a már meglévő kábelt és annak a legvégére felhelyezi az UTP csatlakozó egyik fajtáját. Igen apró szerkezetről beszélünk azonban annál fontosabb szerepet tölt be.

Ennek hiányában hiába rendelkezik internetkábellel, ugyanis azt nem tudja csatlakoztatni szinte semmihez sem. A legtöbben egyenesen belevezetik a számítógépbe, amennyiben nincs szükségük WiFi-re. Ha mégis jó lenne elérhetővé tenni az internetet a telefonról vagy a laptopról, akkor az UTP csatlakozót egyenesen a WiFi routerbe kell bevezetni.

Ezt követően már csak néhány apróbb feladatot kell elvégezni addig, amíg valójában teljesen működőképes lesz a rendszer. A jelszót természetesen a kedve szerint átállíthatja, de ha úgy gondolja, akkor el is hagyhatja. Az UTP csatlakozó több változatban is megrendelhető az internetről. A legtöbb esetben a szerelő cseréli ki, de ha ért hozzá, Ön is tarthat néhány darabot, a biztonság kedvéért.