A személyszállítás egy olyan feladat, ami precíz ismereteket igényel, hiszen minden esetben a biztonság a lehető legfontosabb. A taxis vállalkozói vizsga minden szempontból tökéletes lesz az eddigi ismereteink megújítására, illetve új kapukat fog nyitni akkor is, ha most szeretnénk belevágni a saját vállalkozásunk elindításába.

Most már egy kalap alatt elvégezhető a taxis vállalkozói vizsga, illetve a személyszállító vizsga, hiszen ezek összevonásra kerültek, mivel mind a kettő hasonló feltételekhez kötött.

Régebben választanunk kellett, hogy melyik típusban szeretnénk dolgozni és a vizsgát is aszerint kellett letenni. Ezután öt évig nem lesz szükség semmilyen tanfolyamra, viszont ez idő elteltével ismét jelentkezni kell a taxis vállalkozói vizsgára, hogyha továbbra is szabályszerűen szeretnénk dolgozni. Szóbeli feladatokkal ebben az esetben sem kell számolnunk a vizsgán, csupán az írásbeli változatokon kell teljesítenünk.

Hogyha rendelkezünk egy érvényes vezetői engedéllyel, akkor már készen is állunk arra, hogy elvégezzük a taxis vállalkozói vizsgát.