Mindenekelőtt azt kell tisztázni, hogy egyáltalán nem kötelező, de erősen ajánlott, különösen az új vagy magas értékű járművek esetén, mivel jelentős pénzügyi védelmet nyújt a váratlan eseményekkel szemben. Az eljárás lehet egyszerű és átlátható, ha az ügyfél tisztában van a lépéseivel és a szükséges információkkal. Erre is kitér a Biztoshely casco biztosítás kisokosa. Ez részletes tájékoztatást nyújt a folyamatról, beleértve a fedezeteket és a költségeket.

Alapvető célja, hogy teljes védelmet garantáljon a tulajdonosnak a jármű balesetből, lopásból, természeti katasztrófából és egyéb nem várt eseményekből eredő károk esetén. Fontos tudni, hogy nemcsak az autót, hanem a benne lévő értékeket is védi, mint például a műszaki cikkeket és egyéb személyes tárgyakat. A CASCO biztosítás megkötésének első lépése, hogy az ügyfél megismerje a különböző termékeket és azok fedezetét.

Tisztában kell lenni a saját igényekkel és a jármű használatával kapcsolatos kockázatokkal azért, hogy a legmegfelelőbb csomag mellett voksolhasson. A döntés meghozatala után, a következő lépés nem más, mint a biztosító kiválasztása. Érdemes több ajánlatot is összehasonlítani, figyelembe véve nemcsak a díjakat, hanem a biztosítási feltételeket és a kártérítési eljárást is. A Biztoshely ebben az esetben is nagy segítséget nyújthat. Szakértői tanácsot kaphat a szerződéssel kapcsolatban, ezáltal tisztában lehet a kötelezettségeivel és a jogosultságaival. A CASCO biztosítás további előnye, hogy sok esetben testreszabható.

Az ügyfelek választhatnak a fedezeti szintek között, attól függően, hogy milyen típusú kockázatokkal számolnak. Például eldönthetik, hogy olyan csomagra tartanak igényt, ami csak lopás vagy tűz esetén nyújt védelmet, esetleg teljes szolgáltatást igényelnek, ami természetesem mindenféle káreseményre kiterjed. Bizonyos esetekben, vagyis ha a baleset ittas vezetés következtében történik, esetleg a járművet nem megfelelően használták, akkor a biztosító nem téríti meg az okozott kárt. Ennek függvényében tehát, érdemes körültekintőnek lenni az ügyintézés során.