Fontos a technika, az állóképesség, de a megfelelő lábbeliről sem szabad megfeledkezni. Amikor meccs közben oda-vissza futsz, sprintelsz, és megpróbálsz izomból gólt rúgni, nem mindegy, hogy milyen cipő van rajtad.

Vajon a sztárfocisták is ugyanolyan jól teljesítenének a pályán, hogyha teljesen átlagos sportcipőkben próbálnák becsempészni a labdát a hálóba? Nyilvánvalóan nem! A gyors blokkolások, hirtelen sprintek, cselezések alaposan próbára teszik a cipőket és a viselőjüket is.

Egy rosszul kiválasztott modell, akár sérüléshez is vezethet. Elég egy elcsúszás és már kész is a baj. Előfordult már, hogy emiatt sportkarrierek törtek ketté. Nem hiába van megszabva, hogy az adott sport milyen öltözéket kíván.

A fociban éppen ilyen nagy szerepet tölt be a focicipő, aminek teljesen ergonomikusnak kell lennie, hogy pontosan kövesse a lábfej vonalát. 90 percnyi futkározás után sem törheti vagy szoríthatja a viselője lábát, még akkor sem, ha egy vadonatúj modellről van szó. A playsport.hu kiváló Adidas, Nike, illetve Puma focicipőket kínál többféle kivitelben.