Nagyobb munkálatok esetén biztosan mindenki szakemberhez fordul, hiszen ő sokkal jobban és gyorsabban el tudja végezni a feladatokat, viszont a kisebb szereléseket sokan el tudják végezni maguk is. Kevés olyan otthon van, ahol ne lennének csavarhúzók, mert azokra a szerszámokra bármikor szükségünk lehet.

Nem kell nagy szaktudással rendelkezni, hogy valamilyen egyszerű berendezést vagy bútort összerakjunk, esetleg megjavítsunk, viszont egy-két eszközre biztosan szükségünk lesz.

A csavarhúzók mellett előfordulhat, hogy különféle fogók is kelleni fognak, azonban ezeket mind meg lehet vásárolni a legközelebbi szaküzletben, esetleg bevásárló központban.

Nincs más dolgunk, mint elmenni ezekbe a boltokba és szétnézni a termékek között, mert biztosan találunk olyat, amire szükségünk van vagy ami elnyeri a tetszésünket. A minőségi csavarhúzók akár örökéletűek is lehetnek, amennyiben azokat megfelelő módon használjuk és tároljuk. Sokan nem figyelnek oda a szerszámokra használat közben, így azok elgörbülhetnek, de akár el is törhetnek.