Rengeteg ajánlat közül válogathatunk, amelyek egy végtelenül hosszú listát tennének ki, hogy mindegyiket sorra vennénk. Kiszámolhatja, hogy a biztosítás lejárta után mennyi pénzre számíthat. Az eletbiztsitas.com weboldalon az életbiztosítás kalkulátort nagyon egyszerű használni.

Összegyűjti az összes olyan ajánlatot, ami érdekelhet minket. Ki kell választanunk a hozamot, ami lehet 4%, 6% vagy 8%, ezután meg kell adnunk a havonta félretenni kívánt összeget és máris szemezgethetünk a különféle ajánlatcsomagok között. Mivel az életbiztosítás megkötése nem számít gyors folyamatnak, ezért érdemes ezt a lehetőséget kihasználni, hogyha szeretnénk egy kis időt megtakarítani. Az ügyintézés teljesen díjmentes és az egész országra kiterjedő lefedettséggel rendelkezik az eletbiztositas.com. Ezért nemcsak néhány pénzintézet ajánlatait veszi figyelembe, hanem több mint 25 biztosító közül választja ki azokat, amelyek érdekelhetnek minket a megadott adatok alapján.

Bármilyen félelmetes belegondolni, sajnos nem láthatjuk előre, hogy mit hoz a holnap, még akkor sem, ha kellően óvatosak és figyelmesek vagyunk a mindennapok során. Egy váratlan balesetet nem lehet előre megjósolni. Egy felmérés szerint, az emberek jelentős részét jobban érdekli a szeretteik sorsa, mint a sajátjuk. De az is biztos, hogy elég gyorsan elhessegetik az életbiztosítás gondolatát, mivel a legtöbben szerencsére pozitív hozzáállással szemlélik a világot, ezért nem gondolnak a következményekre.

Ezt nem lehetne felelőtlenségnek nevezni, csupán az életkörülményeink miatt biztonságban érezzük magunkat, emiatt nem gondolnak arra, hogy mi lenne a család többi tagjával, ha magukra maradnak. Az is kifogás szokott lenni, hogy nem láthatjuk előre mi vár rank a jövőben és egyáltalán nem biztos, hogy tragédia történik a családban. De azért az a lelki nyugalom, amit az életbiztosítás által érhetünk el, az felbecsülhetetlen. Előre gondoskodhatunk a gyermekeink jövőjéről. Egyetlen fizetésből egy átlagos család nagyon nehezen húzza ki, kiváltképp téli hónapokban, ezért az életbiztosítás sok esetben jelenthet megoldást.