Egy igazi fotós képes olyan dolgokat lencsevégre kapni, amin keresztül bemutathatja a saját meglátását az adott témával kapcsolatban. Ehhez általában szükséges egy fényképező állvány használata.

De melyiket érdemes választani és mi alapján? Ha fényképező állványt szeretnénk használni, akkor tegyük fel magunknak azt a kérdést, hogy mekkorát vagyunk hajlandóak magunkkal cipelni, mert ez már egy jó kiindulási pont lehet.

A nagy expozíció értékekkel feleslegesen dobálózunk, hogyha a gépet nem tudjuk megtámasztani megfelelően egy fényképező állványon. Bizonyos esetekben jó képeket készíthetünk kézzel is, de ez általában csak akkor lehetséges, hogyha közép vagy nagy zársebességet használunk.

Nagyon sok előnyt fel lehetne sorolni amellett, hogy miért érdemes egy ilyen eszközt használni a fotózáshoz. Például, ha kevés a fény a felvételhez, alacsonyabb zársebességre lesz szükség, ami már egy fényképező állványt igényel. Ezen kívül jól jöhet az ND szűrő használata is. Ezen felül vakukhoz vagy akril lapokhoz is használhatóak.