Amikor valaki a cirkon fogpótláson gondolkozik, szeretné tudni, hogy annak milyen előnyei vannak. Természetesen ma már egyértelművé vált, hogy az efféle fogpótlás Budapest összes fogászati klinikáján csakis pozitívumokat tartogat. Az egyik legfőbb pozitívum, hogy akárcsak az eredeti fogakra, erre is rá tud nőni az íny.

Ennek a tulajdonságának köszönhetően nem kell attól félni, hogy az íny visszahúzódik vagy begyullad. A fémmentes pótlás ráadásul nem vezeti a hőt és az elektromosságot, ezért nincs hőérzékenység és kellemetlen fémes íz a szájban. Tehát érthető, hogy amikor a cél a fogpótlás Budapest városában, akkor a páciensek zöme ezt választja. Az egyetlen negatívum talán a magas ára.

Ez az egyetlen dolog, amit a cirkon-oxid műfogak ellen fel lehet hozni. A koronák és hidak a kerámia leplezésű fémkoronához és a tiszta porcelánhoz képest drágábbak. Persze a magasabb ár egyet jelent a kiváló minőséggel és eddig nem tapasztalt tartóssággal. Mivel a fogpótlás Budapest településén egy hosszú távú befektetést jelent, kétségtelen, hogy a nagyobb összegért pontosan azt kapja az ember, amit elvár.