Rengeteg időt és energiát takaríthatunk meg a használatával, az egyedi mérnöki megoldásoknak köszönhetően. Legfeljebb az ujjaink fognak elfáradni a Spider fűnyíró használata közben.

Olyan helyekre is elér, amit lehetetlen vagy legalábbis veszélyes lenne megközelíteni a hagyományos fűkaszával. Még egy hagyományos önjáró fűnyírót is nehéz feltolni a meredek dombon vagy töltésen, nem beszélve az olyan változatról, amelyik nem rendelkezik ilyen meghajtással.

A Spider fűnyírót viszont éppen az ilyen jellegű feladatok hatékony elvégzése érdekében fejlesztették ki. Annak ellenére, hogy a Spider fűnyíró minden irányba képes kaszálni, a kezelője mindvégig biztonságos távolságból irányíthatja a gépet.

Ezért a kicsapódó növénymaradványok nem okozhatnak sérülést. Ez az eddig legbiztonságosabb változat a jelenlegi fűnyíró felhozatal közül. A nagyteljesítmény ellenére nem tesz kárt a pázsitban. A Spider fűnyíró üzemeltetése kifejezetten gazdaságos, hiszen egyetlen gép több ember munkáját képes helyettesíteni.