Egyesek az idősebb generációból is remekül tartják a lépést a technológia fejlődésével, de azért a legtöbb nagymama, nagypapa korú személyt már nem lehetne rávenni az okoskütyük használatára. Azonban a hagyományos telefon nekik is kéznél kell legyen, hiszen a mai világban már nem elfogadható, hogy ne érhessék el őket.

Szerencsére ezekkel egészen hasonlóan kell „tárcsázni”, mint az általuk is ismert készülékekkel, így többé-kevésbé meg tudják tanulni az alapfunkciókat. Ha ők maguk nem is vesznek ilyesmit, a családtagoknak érdemes beruházni egy-egy hagyományos telefon modellbe, hogy időnként fel tudják hívni őket, megkérdezni mit csinálnak és van-e szükségük valamire.

Ugyanis a mai rohanó világban nem mindig van lehetőség csak úgy beugrani hozzájuk, de ha legalább ott van mellettük egy hagyományos telefon, akkor lehet tartani a kapcsolatot. A időseknek már az is sokat jelent, hogy hallják a szeretteik hangját és megtudhatnak róluk valamit. Egy hagyományos telefon révén, ennyit mindenki megtehet az öreg szüleiért, nagyszüleiért.