Sajnos, napjainkban sok ember küszködik inkontinenciával és az ágyhoz kötött betegek száma is rendkívül magas. Az ő kényelmük érdekében olyan ágyneműket és lepedőket kell beszerezni, amelyek biztosítják nekik a teljes komfortot.

Egyik ilyen nélkülözhetetlen gyógyászati termék a vízálló lepedő 90×200 méretben. Ezt megveheti a diszparna.com webáruház kínálatából, ráadásul igencsak kedvező áron. Többet is tanácsos vásárolni, mert megtörténhet, hogy naponta cserélni kell. Vízzáró tulajdonsága által megakadályozza, hogy a nedvesség és a szennyeződések áthatolhassanak az anyagon, így pedig a matrac mindig tiszta marad. A felfekvés kialakulását is meggátolja, a tartós ágyhoz kötöttség esetén.

Az alja egy speciális gumi, ami 100%-ban vízhatlan, fekvőfelülete frottír, ami közismerten bőrbarát. A 25 cm-es passzé és a speciális gumírozás könnyebbé teszi a matracra történő illesztését. Házi betegápoláshoz nélkülözhetetlen a vízálló lepedő 90×200, de kórházakba, szállodákba ugyancsak előszeretettel szokták választani.