A kora tavaszi időszakokban gyakran megesik, hogy esténként még elég hideg van, de napközben egyszerűen kiváló a hőmérséklet. Viszont a lakásban gondoskodnunk kell a minimális fűtésről, hogy remekül érezhessük magunkat. Milyen módon tegyük ezt meg, ha nem akarjuk a nagykapacitású központi rendszert beindítani, mert az túl költséges volna? Ilyenkor válasz a kérdésünkre a klíma berendezés.

Számos változat alkalmas bizonyos fokú meleg előállítására, ami ilyenkor éppen elegendő. Csak néhány mozdulat az egész és a klíma máris árasztja magából a 25-30 fokos levegőt. Ilyen módon percek alatt felmelegszik a légtér és máris kellemesen érezhetjük magunkat.

A költségeinket sem fogja megdobni, hiszen a gyártók egyik fontos kritériuma volt a tervezés során a takarékosság. Látható tehát, hogy több szempontból is megéri a klíma megvásárlása mellett dönteni, mert az nemcsak egyszerűen hűti a lakást a nyári forróságban, hanem képes ennek az ellenkezőjére is. Ez egy újabb érv, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül.