Marilyn Monroe szavaival minden hölgy egyetérthet, mi szerint a gyémánt a nők legjobb barátja. Ha külön gyémántot szeretne vásárolni, akkor azt itt teheti meg: http://www.schmuckekszer.hu/gyemant/. Mielőtt azonban úgy dönt, hogy egy valóban speciális darabot vesz meg, jól teszi, ha megismeri ezt a páratlan ékkövet és megtudja, mi teszi azt ennyire divatossá még a 21. században is. Először is a köztudatban úgy él a gyémánt, mint a legtökéletesebb és legkáprázatosabb drágakő. Rengetegen vannak, akik a beszerzés előtt szeretnének mindent megtudni erről, kezdve azokkal a tényezőkkel, amelyek befolyásolják a gyémántok értékét, a csiszolási technikákat, a minőséget, és azt is, hogy miért is éri meg megbízható helyen, szakembertől vásárolni.

A gyémánt bemutatásakor az egyik legfontosabb tulajdonság a szín. Sokan nem is gondolnák, hogy a szín milyen nagymértékben befolyásolja a gyémánt árát és minőségét. Az emberek nagy többsége az átlátszó fajtát ismeri, hiszen ezeket látja a reklámokban, filmekben és sorozatokban, azonban ezek a drágakövek szinte minden színben előfordulhatnak.

Persze a ritkaságuk miatt a különleges színű gyémántok gyakran elképesztő összegekbe kerülhetnek. Tény, hogy a mai napig az átlátszó, színtelen fajtákra van a legnagyobb kereslet. A legritkább fajták közé tartozik a piros, a zöld, a sárga, a barna és a fekete színű. A természetesen színes gyémántok igen ritkák, az áruk pedig sokkal nagyobb, mint a mesterségesen színezett vagy fehér típusoké. A szín után fontos kitérni a speciális kezelési módszerekre.

A forgalomban lévő színes gyémántok nagy részét egy olyan sajátos eljárásnak vetik alá, ami alatt a drágakövek színét mesterségesen megváltoztatják. A technika történhet neutronok segítségével vagy épp kisebb energiájú részecskegyorsítókkal. Természetesen ezek az eljárások elképesztően modernek és költségesek is. Aki tehát szeretné meglepni a feleségét, anyukáját vagy anyósát egy gyönyörű drágakővel, az bátran látogasson el a Schmuck ékszerbolt oldalára, ahol számtalan egyedülálló típus közül lehet válogatni!