A kültéri világításra nemcsak azokban a városokban van szükség, ahol az energetikai infrastruktúra fejlett, hanem ott is, ahol sok kilométeres távolságot kell megtenni a központi áramhálózathoz való legközelebbi csatlakozó pontig. A napelemes kandeláber az utcák, a távoli parkolók, az autópályák problémás területei, a parkok, a strandok és még sok más helyszín megvilágítását biztosíthatja.

A lakott területeken egy egyszerű lámpaoszlop csatlakoztatása az elektromos hálózathoz technikailag ugyan kevésbé bonyolult, de nagyban összefügg a szükséges engedélyek beszerzésével, ami időigényes folyamat. Az alternatív rendszer működési elve egyszerű és megbízható.

A napfényes órákban a fotovoltaikus cella a napenergiát elektromos energiává alakítja és feltölti az akkumulátorokat azzal. Éjszaka a fényforrás automatikusan bekapcsol, és hajnalig megvilágítást biztosít. Az akkumulátorok feltöltéséhez közvetlen napfényre nincs szükség, azok felhős időben és télen is képesek felfogni a napenergiát. Válassza a modern technológiát! Válassza a napelemes kandelábert!