Idővel a legtöbb embernél kialakul foghiány, de ezt okozhatja egy kellemetlen baleset is, ami miatt az illető elveszíti a fogai nagy részét. Ekkor nincs lehetőség rá, hogy a fogorvos pótolja mindegyiket, hiszen nincs mihez rögzítenie. Ekkor nem marad más megoldás, mint a kivehető fogsor elkészítése. Szerencsére a mai technológiának hála ez rengeteget tud segíteni és nem is kényelmetlen a használata. Egy idő után úgy fogjuk érezni, mintha ezek a saját fogaink lennének.

Kell némi idő, ameddig megszokja az ember, de mindenképp érdemes csináltatni egy kivehető fogsort, amikor szükség lesz rá. Nem minden esetben indokolt egyszerre az első és felső fogsor pótlása általában vagy az egyiket, vagy a másikat kell elkészítenie a fogorvosnak a mintavétel után. A kivehető fogsor észrevétlen marad mindenkinek, még annak is, aki viseli, mert olyan pontosan igazodik a száj belső részéhez. A fogorvos precízen leveszi a fogak mintázatát és méreteit is. Ez alapján el tudja készíteni a fogprotézist, amely tökéletesen fog illeszkedni.

De, ha szerencsénk van, akkor nem lesz szükség protézisre, mert ez esetenként többe kerülhet, míg a fogtömés ár már valamivel kisebb. Bár ez is attól függ, hogy milyen fajtára van szükségünk. Ezt pontosan szintén csak a fogorvos tudja megállapítani és a károsodás mértékétől függően fogja kijavítani a beteg fogat. A fogtömés ár, azonban igazán alacsonynak számít az Etele Dental fogklinikán, ahol felkészült fogorvosok várják a pácienseket még sürgősségi ellátás esetén is.

Jól tudjuk, hogy mivel jár az, amikor elkezd fájni a fogunk. Akkor már a fájdalomcsillapítók sem fognak használni, hiszen egy újabb alkalommal ismét nagyon kellemetlen lesz, amikor ránk tör az elviselhetetlen fájdalom. Különösen kellemetlen, amikor a metszőfogainkon jelentkezik a szuvasodás, hiszen ez nagyon csúnyán mutat és mindig szem előtt lesz, amikor elmosolyodunk. A fogtömés ár az első fogak esetében szintén más költségeket von maga után, azonban úgy lett kialakítva, hogy megfizethető legyen a pácienseknek, hiszen mindenki megérdemli a tökéletes fogakat.