Ha egy igazán strapabíró festékre van szükségünk, amit a járófelületre kenhetünk, akkor a Valmort termékei valószínűleg eleget tesznek majd az igényeinknek. A padlófesték a száradását követően egy rendkívül ellenálló bevonatot képez a felületen. Egyaránt használható jelölőfestékként is, mert ellenáll a kopásnak akkor is, hogyha gépjárművel közlekedünk rajta.

A padlófesték az egykomponensűek közé tartozik és egyaránt alkalmas kültéri és beltéri használatra, mert ellenáll a nedvességnek, az UV sugaraknak, a savas, lúgos vegyszereknek.

Ha a felhasználhatóságát vesszük figyelembe, akkor szinte minden környezetben megállja a helyét, mert alkalmas lépcsők, járdák, sportpályák, irodák vagy folyosók felületének a védelmére.

Hogyha egy másik márka termékét vesszük górcső alá, akkor a Factor padlófesték is egy megfelelő választás lehet, hiszen kopásálló, kemény felületet képez. Akár hajópadlók esetében is használható. Gazdaságos megoldás, mert így nem kell kicserélni az egész padlózatot, csupán elég azt lefesteni padlófestékkel.