A papíralapú ügyintézés már a múlté. Senki sem kívánja vissza azokat az időket, amikor órákon keresztül kellett sorban állni és nyomtatványokat kitölteni, amelyekkel egyik ablaktól a másikig küldözgettek minket.

Néhol sajnos még mindig ez a helyzet, viszont a közhiteles cégkivonat pillanatok alatt és nehézségek nélkül beszerezhető. Ez lehet, hogy senkinek sem jelent újdonságot, hiszen az interneten bármit meg lehet találni.

A közhiteles cégkivonat beszerzése azonban az aktuális adatoknak megfelelően történik. Valóban létezik számos ingyenes webhely, ahonnan le lehet tölteni az adott cég adatait, de ezek korántsem számítanak hitelesnek, hiszen megeshet, hogy több hónap eltelt azóta, hogy utoljára aktualizálva voltak.

A közhiteles cégkivonat tartalmaz minden szükséges adatot és a beszerzése is rendkívül kevés időbe kerül. Akár e-mail-ben, akár nyomtatott formában hozzá lehet jutni, az igényeknek megfelelően. Csak néhány kattintás és a weboldalon található cégkeresővel pillanatok alatt lekérhető a közhiteles cégkivonat.