Az elmúlt években egyre inkább divatba jött a megfelelően ápolt, szép, zöld fűszőnyeg kialakítása az udvarokon. A talaj előkészítését, majd a vetést követően már kezdhetünk gondolkodni a nyíráson. Mielőtt azonban nekiesnénk ennek, a gyepszegély elhelyezéséről sem feledkezhetünk meg. A növényszőnyeg és a megmunkált vagy mulcsozott talaj között általában hirtelen törik meg a határ.

Ha azt akarjuk, hogy biztosan ne legyen problémás átmenet, akkor a gyepszegély elválasztó egység a remek megoldás. Ez a termék egy erős műanyagból készül, amit egyszerűen elhelyezhetünk a talajra, majd a rögzítést követően már készen is vagyunk. Innentől kezdve nem fog többé gondot jelenteni a határ megkülönböztetése.

Az anyag alakíthatóságának hála, íveket is belevihetünk, így igazán egyedi formák hozhatóak létre. A gyepszegély jelenléte fokozni fogja a kertnek a fenntartásban rejlő lehetőségeket és nagy segítséget jelent minden körülmény között. A neten sok hasznos tanácsot és ötletet találhatunk a felhasználására. Fogadjuk meg ezeket bátran!