A lézeres szemműtétek napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek, a folyamatos innovációknak köszönhetően pedig már többfajta beavatkozás is létezik, amelyek közül egyesek már teljesen fájdalommentesen lebonyolíthatóak. A Budai Szemészet (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.) weboldalán egy helyen összehasonlíthatod a lézeres szemműtét kezelés típusokat, árakkal együtt.

A szemészeti klinikák szakorvosai a korszerűen felszerelt, modern műtőkben végzik el a lézeres szemműtéteket, természetesen az alkalmassági vizsgálatot követően. A femtokezelés, ami 2 lézeres technológián alapul, rendkívül gyors, nem károsítja a környező szöveteket és nem keletkezik gyulladás, a műtétet követő felépülési idő csupán egy napot vesz igénybe.

Az OptiLASIK technológiával végrehajtható szemműtét megbízható, 1 lézeres műtét, amellyel a pár napos gyógyulást követően már lehet újra dolgozni. A SCHWIND AMARIS 1050RS 7D excimer lézer típussal az érintésmentes/no touch kezelés 100% fájdalommentességgel kivitelezhető. eEgy dioptria korrekcióját kicsivel több mint egy másodperc alatt lehet elvégezni. A gyógyulási idő itt sem több, mint pár nap.

A PRK egylézeres kezelésnél a hámréteg eltávolítása után, a lézer elvégzi a szaruhártya átformálását. Ennél a kezelésnél a beavatkozást követően a hámosodás kellemetlen, fájdalmas lehet pár napig. A Presbymax 7D olvasószemüveg kezelés mindössze 15 percet vesz igénybe, lényege, hogy a két szem eltérő kezelésével kialakítanak egy olyan képességet, amellyel lehetővé teszik a közelre és távolra látást egyaránt.

A szemészeti klinikákon a fent említett kezelések közül a kezelőorvos választja ki a megfelelő eljárást. Az ideális kezelés kiválasztásánál fontos, hogy a páciens szemészeti állapota mellett, a személyes igényeket is figyelembe véve történjen meg a döntés. A lézeres kezelések ára 400 000 forint és 700 000 forint között van, a Budai Szemészeti Központ weboldalán a lézeres szemműtétek árai részletesen is megtalálhatóak az árlistában.