Egyre népszerűbbek az akkumulátoros fúrógépek, ami nem is csoda, hiszen könnyűek, hatékonyak és a ezekkel egyáltalán nem megerőltető a munka. Pontosan ezt garantálja a felhasználóknak a Hikoki akkus fúró is, aminek az esetében a nyomaték is páratlan. Ez azért fontos, mert ez biztosítja a masina erejét.

Logikus, hogy minél nagyobb a nyomaték, annál keményebb feladatokat is el lehet végezni a szerszámmal. A Hikoki akkus fúró pozitívuma, hogy ezt gond nélkül lehet szabályozni egy laza mozdulattal, hála a beállító gyűrűnek. Ennél, akárcsak a többi korszerűbb gépnél, a beállítás nem lineáris módon történik.

Ha valakinek egy 50 Nm Hikoki akkus fúró eszköze van, és a beállítás 16 fokozatú, illetve van egy direkt fúró fokozat is, akkor nincs nehéz helyzetben. Ekkor direkt fokozatban kapja vissza az 50 Nm-es nyomatékot. Ha pedig kétsebességes a gép, akkor az alacsonyabbnál történik ez. A Hikoki akkus fúró esetében ki kell térni a súlyra is.

Ez azért fontos, mert ugye a gépet gyakran akár órákig is, szinte megállás nélkül használni kell. A Hikoki tervezői mindig is arra törekedtek, hogy a lehető legkisebb súly mellé a legnagyobb erőt biztosítsák. Ugye egyértelmű, hogy minél nagyobb a kapacitás és a nyomaték, a gép annál nehezebb lesz. Tudni kell, hogy egy 6,0Ah-s akkumulátor nagyjából a gép súlyának felét teszi ki.

Aki már vett ilyen vagy egyéb gépet a brandtől, az tisztában van vele, hogy a Hikoki szerszámok páratlanok, már ami a jó tulajdonságokat illeti. A rengeteg előny a szimpla lombfúvónál is megfigyelhető. Ez nagymértékben felgyorsítja és egyúttal leegyszerűsíti a lehullott levelek összegyűjtését, eltávolítását. Persze az egyáltalán nem mindegy, hogy milyen modell mellett dönt az ember.

A Hikoki szerszámok közül megvehető az a masina, amelyik egy kis kertbe jó, de beszerezhető az a gép is, amelyik egy óriási területen is helytáll. A Hikoki szerszámok keresgélése előtt, már tudnia kell a vevőnek, hogy mit akar. Illetve az is lényeges, hogy a magas nívó és időtálló jelleg adott legyen. Persze tény és való, hogy a Hikoki szerszámok nem okoznak semmilyen téren csalódást.