Amennyiben Ön is megpróbál a lehető legtudatosabban élni, valószínűleg igyekszik az otthonát is ennek megfelelően kialakítani. A passzívház ablak ár kalkulációja sokat változott az utóbbi időben. A technológiai fejlődésnek köszönhetően, már egyre jobb és a környezettudatosság jegyében készült termékeket is vásárolhatunk.

A legjobb megoldást a műanyag nyílászárók jelentik, mivel a fából készült termékekhez képest, kevesebb hőt engednek ki a téli hideg napokon, ezzel biztosítva a lehető legkisebb energiaveszteséget. Aki esetleg mégis ragaszkodna a természetes megjelenéshez, azoknak elérhető a famintázattal készült verzió is.

A passzívház ablak ár több tényező függvénye, viszont jó hír, hogy nem kerül sokkal többe, mint bármelyik másik hagyományos nyílászáró. Sőt, hosszútávon még több pénzt is megtakarít, köszönhetően a speciális gyártási technológiának, ami vonatkozik mind a keretre, mind pedig az üvegre. Igen széles választék érhető el jelenleg a piacon, mindenféle stílusban és árban, így érdemes utánajárni.