A készpénz mentes fizetésé lenne a jövő? Ez olyan kérdés, amire még biztosat nem lehet mondani, de a trendek egyértelműen ebbe az irányba vezetnek. A legnagyobb előrelépés ezen a területen az a jogszabály volt, ami 2021-ben jelent meg. Ettől kezdve ugyanis, minden olyan vállalkozás, ahol kötelező az online kassza használata (amit 2017-ben vezettek be) ott muszáj megteremteni valamilyen formában a készpénz nélküli fizetés lehetőségét. Erre több alternatíva mutatkozik, a fejlődő technikai rendszerek révén.

Az egyik ilyen a hagyományosnak nevezhető POS terminál alkalmazása. Ezek voltaképpen bankkártya leolvasó készülékek. Mondhatni pici ATM-ek annyi különbséggel, hogy nem alkalmasak pénzt kiadni, de számlák között mozgatni már igen. Összességében ugyanis erről van szó. A kényelem lényege, hogy már nem kell a bankjegyekkel vesződni, mert azok ott maradnak biztonságban a számlán és csak a virtuális térben kerülnek át egyik helyről a másikra.

Bár már elég régóta léteznek ilyen eszközök, de világszintű elterjedésükre csak a digitalizáció fejlődésével volt esély. De nem minden szolgáltató nyújt ugyanolyan feltételeket. A bankfüggetlenség, SZÉP kártya elfogadás, kedvező havidíjak, hűségidő hiánya, na és persze a kedvező költségek mind döntő jelentőséggel bírnak. Ennek is köszönhető a CMO POS terminál szolgáltató népszerűsége. A konstruktív használatról sem szabad megfeledkezni, ugyanis ez sokat számít, főként a nagyobb forgalom esetén. Legyen tehát szó okos, strapabíró készülékekéről, mindegyik típus elérhető a CMO kínálatában.

Érintőképernyős vagy hagyományos gombos kivitel mellett ugyanúgy dönthetsz. A meglévő számlához csatolható rendszerek jóformán bármilyen kártyát elfogadnak. A legtöbb rendszer még QR kódos fizetés fogadására is alkalmas. Ami pedig a számlázást illeti, azt tovább egyszerűsítheted az ingyenes CMO számlázó letöltésével. A bankkártya terminálok esetében dönthetsz a vásárlás vagy bérlés között ugyanúgy. Alaposan fontold meg mit választasz, hiszen ez a későbbiekben kihat az olyan költségekre, mint a javítás, csere! Bátran kérj tanácsot a szakemberektől!