Azt mondják, hogy minden fizikai betegség lelki okokból alakul ki, vagy legalábbis ezek nagyban befolyásolják a testünk állapotát. Valószínűleg nincsen ez másképpen az idegzsába esetében sem, bár ennek fájdalmas tünetei mögött egyéb okokat is keresni kell. A Gyógytornászom rendelő szerint az isiász leggyakoribb okai között megtalálható „a sok ülés és a rossz tartás is”.

Persze, a betegséget kiválthatja a terhesség, egy izomhúzódás, bizonyos fertőzések, ágyéki gerincsérv is. Szimptómái között szerepel a zsibbadás, az izomgyengeség, a tűszúrás érzés, illetve az éles fájdalom, ami a derékban, lábfejben vagy a lábakban jelentkezhet.

Előfordul, hogy ülés vagy állás hatására fokozódnak a kínok. Ha huzamosabb ideig fennállnak a panaszok, akkor célszerű mielőbb szakorvoshoz fordulni, aki segít megtalálni a kiváltó okot, és elkezdi a szakszerű kezelést. Felkereshetjük például a Budapesten működő Gyógytornászom rendelőt, ahol igazán empatikus, profi csapat várja, hogy segíthessen a betegeknek.

Gyógytorna isiász ellen

Az ülőidegzsába hatékonyan kezelhető gyógytornával, amennyiben azt tartáshiba vagy mozgásszervi rendellenesség okozza. Szakember felügyelete mellett végzett gyógytornával enyhíthetőek, sőt, akár meg is szüntethetőek az idegi eredetű panaszok.

A rendelőben dolgozó, komoly egészségügyi végzettséggel rendelkező gyógytornászok a páciensek állapotfelmérése során képesek észrevenni, ha a beteg panaszai nem kezelhetőek gyógytornával, vagy ha az csak kiegészítő kezelésként alkalmazható. Szükség esetén orvosi konzultációt javasolnak. Az isiász tünetei csökkenthetőek különböző krémekkel, gyógyszerekkel, házi praktikákkal is, pedig ez egy statikai probléma, az ideg becsípődése.

Ezért statikailag lehetséges helyrehozni, vagyis olyan speciális gyakorlatokkal, mechanikai ingerekkel szükséges hatni az isiászt fenntartó szövetre, amitől oldódik és az ideg felszabadul. Rosszabb a helyzet előrehaladott idegkárosodás esetén, amikor már csak a műtéti beavatkozás jelenti a megoldást. Ezért nem szabad halogatni a kezelést.

Még több tájékoztatás az isiászról

Érdemes felkeresni a gyogytornaszom.hu weblapot, ha az isiász tüneteit hosszabb ideig észleljük, mert itt minden információt megtalálunk ezzel a problémával kapcsolatban. Megtudhatjuk, hogy mitől alakul ki, milyen hatékony módszerekkel, krémekkel, masszázzsal, akupunktúrával, esetleg csontkovács által kezelhető.

Ugyancsak az online felületen olvashatjuk, hogy miként zajlik egy gyógytorna isiászos panaszok esetén. Amennyiben szükségét érezzük, bejelentkezhetünk isiásztornára Budapesten, hiszen a fővárosban két helyen is felkereshető a Gyógytornászom rendelő. Ha a bejelentkezés előtt szeretnénk élő szóban beszélni a szakemberrel, akkor az oldalon visszahívást kérhetünk.

Az első kezelés egy részletes 60 perces állapotfelmérés, amelynek során mozgástesztekkel és teljes testi vizsgálattal mérik fel a fájdalom okát és pontos helyét. Volt páciensek véleményeit szintén olvashatjuk a honlapon, megtudhatjuk, hogy ki milyen probléma miatt volt kénytelen a kezelésen túlesni és milyen eredménnyel.