A megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása az egyik legfontosabb döntés, amit egy házépítés vagy felújítás során hoznod kell. Bármilyen megoldás mellett is dönts, fontos, hogy alaposan mérlegeld az igényeket és a lehetőségeket! A választék széles és minden terméktípusnak megvannak az előnyei és hátrányai. Ebben a cikkben 4 népszerű tetőfedő anyagot mutatunk be, amikkel kimondottan jól járhatsz, ha tetőfedésre kerül a sor. Nézzük meg közelebbről, hogy melyik lehet a legjobb választás számodra!

A Pascal Trapézlemez weboldalán egy helyen összehasonlíthatod a legnépszerűbb tetőfedő anyagokat. Ez nagy segítség lehet a döntés meghozatalában, hiszen fontos, hogy jól informált legyél a lehetőségekről.

Méltán népszerű termékkategória a cserepeslemez

A cserepeslemez egyre népszerűbb választás az új építkezéseken, de a tetőfelújítások során is. Ez a megoldás ötvözi a hagyományos cserép esztétikai megjelenését a modern fémlemezek minden szinten létező praktikumával.

Könnyű súlya miatt kevesebb terhet jelent a tetőszerkezetre, aminek hála, kevesebb anyagból is kihozható egy masszív tartórendszer, ezzel pedig jelentős megtakarításra tehetsz szert. A kellő gyakorlattal gyorsan telepíthető, továbbá, kiválóan ellenáll az időjárás viszontagságainak és hosszú élettartammal bír. Sokféle színben elérhető, így mindig az igényeidre szabható.

Másik népszerű választás a trapézlemez

A trapézlemez költséghatékony és tartós tetőfedő anyag, amit gyakran használnak ipari és mezőgazdasági épületeken, de egyre több lakóházon is megjelenik. Könnyű súlya és egyszerű telepítése miatt kedvelt választás. A trapézlemez különböző vastagságokban és bevonatokkal kapható, így sokféle igényt kielégít.

Nagyon kedvező az ár-érték aránya és a telepítése is gyorsan elvégezhető. Nemcsak tetőt készíthetsz belőle, mert kerítésnek, homlokzatok burkolatának, garázskapunak ugyanúgy használható. Voltaképpen csak a képzelet szab határt annak, hogy miként dolgozol vele. Az eltérő bordamagasságok függvényében pedig tovább fokozhatod a megjelenési potenciált.

A hullámlemez kiváló alternatíva az azbesztpalákkal szemben

A hullámlemez, más néven hullámpala, régóta ismert és széles körben használt tetőfedő anyag. Főleg ipari épületeken és mezőgazdasági tárolókon találkozhatsz vele. Erős és tartós anyag, ami ellenáll az időjárásnak. Az újabb típusok azbesztmentesek, így környezetbarát megoldást kínálnak.

Nemcsak lemez, de műanyag és bitumenes formában is elérheted. Amennyiben szeretnéd a lakás körüli melléképületek tetejét felújítani, akkor ez garantáltan főnyeremény. Nagyon egyszerű vele dolgozni, ami tovább érv mellette.

A másik alternatíva a szendvicspanel

A szendvicspanel modern és innovatív tetőfedő anyag, ami kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Két fémlemez közé helyezett szigetelőanyagból áll, ami biztosítja a hő- és hangszigetelést. Gyorsan telepíthető és kiváló választás mind az ipari épületekre, mind a lakóházakra. Természetesen megfelelő módon kell dolgozni vele, mert az illesztéseknél könnyen vízszivárgás jöhet létre, amennyiben közvetlenül tetőfedésre alkalmazod.

Melyik típussal jársz jobban?

A választás elsősorban az egyéni igényektől és az épület típusától függ. Ha a költséghatékonyság és a gyors telepítés a fő szempontok, a trapézlemez az ideális választás. Amennyiben fontos az esztétikai megjelenés és a hosszú távú befektetés, a cserepeslemez mellett voksolj!

Az ipari vagy mezőgazdasági épületekhez pedig a hullámlemez nyújt megfelelő tartósságot. Amennyiben a hőszigetelés és az energiahatékonyság a prioritás, úgy a szendvicspanel a legjobb megoldás.