Egyre felkapottabbak az árammal működő fűnyírók. Például a Makita elektromos fűnyíró azért lett nagy kedvenc a kisebb kertes házaknál, mert ennek a használatához csak vezetékes áram kell. Így nem szükséges mindig az olaj és a benzin pótlásával bajlódni. Nyilván ez nagyobb kerteknél nem épp a legjobb megoldás, azonban egy kisebb udvaron tökéletesen beválik a Makita elektromos fűnyíró.

Ezt legalább egy hosszabbító segítségével el lehet látni a funkcionáláshoz szükséges energiával. Manapság sokan ezt választják, nem pedig a benzines vagy akkus fajtát. A benzinmotoros gépekbe benzint, bizonyos időközönként pedig, olajt is kell venni, és feltölteni, ezenkívül kellemetlen szaguk is lehet. Az akkumulátoros típusokat tölteni kell, és nem lehet ezekkel egyhuzamban sokáig füvet nyírni.

Mindez megmagyarázza, hogy miért vált Magyarországon is annyira népszerűvé a Makita elektromos fűnyíró. Ez sokkal olcsóbb választás, mint a fűnyíró traktor, amit csakis akkor tanácsos megvenni, amikor egy nagy területet kell gondozni. Akit nem zavar a kábel a munka közben, az szeretni fogja Makita elektromos fűnyíró modellt.