A kert rendben tartása néha okozhat komoly kihívásokat, főként akkor, ha az ember elhanyagolja. Sajnos előfordul, hogy a gazdák szeretnek minden mást előtérbe helyezni és ennek következtében kialakulnak a kissé elvadult területek a pincetetőn, az épületek hátánál, a kerítések tövében, árkok, fasorok mentén.

Ezen kihívásoktól nem kell megijedni, hiszen van olyan nagyteljesítményű motoros fűkasza, ami átvágja magát az akadályokon. Vannak esetek, amikor már a damilos verziók kevésnek bizonyulnak. Ebben az esetben felszerelhető vágókés, illetve, amikor már ez sem elég akkor vehető elő a fogas tárcsa. Ezzel ellátva a motoros fűkasza még a több cm vastag cserjék szárát sem kíméli meg, hanem pillanatok alatt letarolja a területet.

A benzines meghajtásnak hála, nem kell a kábellel és elektromos utántöltéssel bíbelődni, mert elég csak bekészíteni az üzemanyagot és kezdődhet a munka. A Hecht márka kínálatában található olyan segédkerekekkel felszerelt motoros fűkasza, ami egyszerűbb mozgatást tesz lehetővé és még hevederre sincs szükség a mozgatásához.