Napjainkban megannyi különböző kihívásnak vagy nehézségnek részese minden olyan ember, aki a munka világában tevékenykedik, bármilyen csoportról legyen is szó. Az MTBSZE kimondottan új és egyedi formátum, hiszen a Magyar Társadalombiztosítási és Bérügyi Szakemberek Egyesülete számára az a legfontosabb, hogy összegyűjtsék ebben a munkakörben dolgozók sokságát, és megadjanak minden lehetőséget a kommunikációra, tanulásra, fejlődésre.

Ezt hosszútávon természetesen a mindennapok során is lehet kamatoztatni. Az MTBSZE ezen felül társszakmák szakembereit egyaránt várja, mivel további érdekességeket, valamint hasznos elemeket kaphatnak a karrierépítéshez.

Zárt csoportban történik az online kapcsolattartás, ami még inkább erősíti az összetartozást. Bér és humán erőforrás gazdálkodás, bérszámfejtés, társadalombiztosítás és még sok egyéb hivatáshoz tartó szakember regisztrációja az MTBSZE végső célja, amellyel előremozdítható az említett szektor iránti hazai kereslet. Ezenfelül remek módot kínál a szakmai anyagok elérésére és továbbadására is.