Ma már a szaunázás több mint egyszerű izzadási rituálé, mert a szépség és egészségmegőrzés hatásos és népszerű módja is. Pozitív élettani hatásainak köszönhetően, annyira elterjedt a skandináv régión kívüli területeken is, hogy egyre több háztartásban található már infraszauna.

Népszerűségének fő oka, hogy az izzadás következtében a nyirokrendszer fokozottabb működése révén, rengeteg méreganyag ürül ki a szervezetből.

A kitágult pórusokon keresztül, a felesleges anyagok hatékonyabban távoznak a testünkből, így a cellulitisszel küzdők nagy örömére a bőr puhább és feszesebb lesz. Az optimálisnál magasabb hőmérséklet miatt az erek kitágulnak, javul a vérkeringés és mivel szinte az egész test aktivizálódik, ezért az immunrendszer is erősödik.

Testmozgással kombinálva hatásos súlycsökkentő módszer, hiszen az infraszauna félóra alatt több száz kalóriát képes elégetni. Használata során a különböző sérülések és sebek hatékonyabban gyógyulnak, de nyugtató hatása miatt a lélekre is kedvezően hat, mivel csökkenti a stresszt.